Workshops en lezingen

Tweedaagse cursus 'Van Bouw tot Beweging'

Op basis van hoe honden bewegen kunnen we veel informatie krijgen over de hond, niet alleen hoe hij gebouwd is, maar ook hoe hij zich voelt, of hij lichamelijk ongemak(pijn) heeft, even niet lekker in zijn vel zit, zich ongemakkelijk voelt in een situatie, of…..?

Deze interessante cursus gaat dieper in op de functie van het gangwerk, maar ook op het inschatten van een vreemde hond: hoe benaderen en betasten (welke indruk maken wij op de hond) en uiteraard de anatomie van de hond. Wat wordt bedoeld met hoekingen, wat met voor- en achterhand en hoe kun je aan de hand van de bouw weten welk gangwerk passend is bij betreffende hond.

De cursus is verdeeld over twee dagen en beide dagen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk.

Tijdens het praktijkgedeelte zullen verschillende honden (klassikaal) in beweging worden geobserveerd en(indien mogelijk) betast worden.

Onderwerpen die besproken worden:

-Lichaamshouding van de hond en van ons zelf

-Hoe benader en betast je een (vreemde) hond

-Anatomie van de hond: voorhand

-Anatomie van de hond: achterhand

-Hoe kun je aan het gangwerk zien of de hond zo beweegt omdat hij anatomisch niet anders kan of dat er iets anders aan de hand is.

Wat kun je met deze kennis? Veranderingen of afwijkingen in bouw en beweging (eerder) herkennen. Betere keuzes maken in de fokkerij op basis van bouw en beweging. Lichamelijk ongemak(pijn) in het bewegingsapparaat van je hond eerder signaleren.

Docent: Gabrielle Veenstra van Kynospirit, in deze cursus combineert zij haar jarenlange ervaring in de showring, als docente ringtraining en haar kennis van de hond en zijn lijf tot een unieke tweedaagse cursus.

Cursus is inclusief hand-out en certificaat van deelname.

Cursusduur 2 dagen
Lesdagen 2021 nog niet bekend, bij interesse neem contact op!
Prijs € n.b. (inclusief koffie/thee en lunch)
Tijd 10.00 - 16.00 uur
Door wie Gabrielle Veenstra - Kynospirit
Aanmelden/vragen hacdwenge@gmail.com

Workshop Ring/showtraining

Workshop ‘Door de ogen van de keurmeester, oftewel werken aan puntjes op de i!’

(minimaal 4, maximaal 6 deelnemers)

Deze drie uur durende workshop is een combinatie van theorie en praktijk met aandacht voor de individuele combinaties, daardoor een waardevolle workshop voor beginnende en ervaren handlers!  Van alle deelnemers met hond worden video opnamen gemaakt en teruggekeken, zo kun je zien wat de keurmeester ziet. 

Wat zijn de sterke punten van je hond en hoe kun je die benadrukken? Vervolgens ga je in de praktijk aan de slag met de tips die je hebt gekregen zodat iedereen met voldoende handvatten om verder te trainen naar huis gaat.

Wanneer: ? 2021.
Tijd: Van 9.30 tot 12.30 uur.
Docent: Gabrielle Veenstra van Kynospirit, Gabrielle heeft zich gespecialiseerd in showen en alles wat daar bij komt kijken, zowel als handler als instructeur ringtraining.
Kosten: € 55,– voor deelname met hond, € 25,00 voor deelname zonder hond.
De workshop is inclusief koffie/thee.
Aanmelden per mail: hacdewenge@gmail.com of via het contactformulier.

 

 

 

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | fotografie: mariellevlaarfotografie.nl