Workshops en lezingen

5 daagse Opleiding tot instructeur Balans en Coördinatie training najaar 2024

Het gaat om 5 volle lesdagen.

Data: Staan nog niet vast, voor meer info neem contact op!

Hieronder de verdere informatie over de opzet van de instructeurscursus.

Dag 1: De basis van het cavalettiwerk. Het gaat dan om gangwerk, balans in het lijf en beweging, coördinatie en spierkracht/fitness.

We bespreken theorie en gaan dan aan de hand van praktijk oefeningen met eigen honden verder aan de gang met het lerenkijken naar gangwerk, opzetten van de cavaletti, aanleren van de oefening en leren kijken naar de beweging van honden in de cavaletti, aanpassingen leren maken waar nodig.

Dag 2: Voetplaatsing, wat doet het, welke oefeningen en materialen kun je inzetten, hoe leer je verschillende oefeningen aan. En deze dag gaan we ook in op het werken balanskussens.

Dag 3: Vervolg van de balanskussens. Plankenwerk in al zijn facetten. De combinatie van concentratie, coördinatie en samenwerking. Hoe leer je het aan, hoe zet je het in, waar moet je op letten en wat zijn eventuele variaties.

Dag 4: Uitgebreid behandelen van de balansballen. Hoe leer je ze aan en waar zijn de oefeningen voor bedoeld. De theorie gaat ook in op geschikte materialen naast hoe het zinvol in te zetten is voor het ontwikkelen van spierkracht en balans bij honden. Theorie wordt afgewisseld met praktijk met eigen honden waarbij je leert kijken naar wat er allemaal gebeurt met een lijf op een balansbal.

Dag 5: Assessment level 1, huiswerk bespreking en ruimte voor verdere vragen. (Er worden gedurende de gehele opleiding opnames gemaakt welke in de besloten facebookgroep gedeeld gaan worden en daar besproken kunnen worden).

De cursusdagen lopen van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn korte pauzes in de ochtend en middag om in hoofden weer wat ruimte te krijgen.

Lunch verzorg je zelf. Koffie/thee/koeken zijn aanwezig.

Ruimte voor vragen is er uiteraard, graag zelfs!!

Er is een mengeling van theorie en praktijk. Het praktijk gedeelte bestaat uit het observeren van verschillende honden die de oefeningen gaan uitvoeren. Het is bedoeld om een goed beeld te krijgen van de beweging van verschillende typen honden en wat je daar mee kunt doen en observatie en discussie staan centraal. De honden die jullie zelf meenemen worden gedurende de opleiding ingezet voor de verschillende oefeningen. Voorwaarde is wel dat de honden minimaal 10 maanden oud zijn en maximaal 10 jaar oud. Honden met ernstige lichamelijke klachten kunnen niet meedoen met het praktijkgedeelte.

Wil je meedoen om vooral meer kennis te vergaren voor jezelf en je eigen honden goed te leren begeleiden dan is deze cursus ook geschikt.

Prijs € 1.200,00 Met vroegboekkorting € 1.050,00 (prijzen zijn ex. btw)
Data en tijden najaar 2024 10.00 tot 16.00 uur
Door wie Carolien Groenewegen-Luijkx
Aanmelden/vragen paws4fun1@gmail.com of hacdewenge@gmail.com

 

 

 

Lezing 'Is ie vals?'

Zaterdag 6 juli 2024 door Hanneke Reitsma:  Is ie vals?’
Een interactieve lezing over angst, agressie en bijtgedrag bij honden, en hoe dit te voorkomen.

Vraagt u zich soms af of uw hond ook écht kan gaan bijten? Of dat happen van uw pup nog normaal is?
Of de kinderen een risico lopen? Waarom uw hond gromt in bepaalde situaties, terwijl andere honden dat niet doen?(of andersom)
Waarom uw hond moeite heeft met bezoek of andere honden?                       

Hanneke legt in begrijpelijke taal uit waarom uw hond doet zoals hij doet. Welke onderliggende emoties een rol spelen. Hoe u agressie kunt herkennen, de oorzaken en ook of dit een serieus probleem kan worden.  Alle info is volgens de nieuwste, wetenschappelijke inzichten.Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. U volgt deze lezing zonder hond.

Voor wie: voor álle (bijna) hondeneigenaren, ervaren of onervaren, en andere geïnteresseerden
Wanneer: Zaterdag 6 juli 2024, om 13.30 uur. Zaal open om 13.00 uur.  De lezing eindigt rond 16.00 uur.
Waar: Honden Activiteiten Centrum de Wenge, Wengeweg 19,
1749DA Warmenhuizen(N-H)
Kosten: € 27,50 pp incl. Koffie/thee
Aanmelden: Bij voorkeur via mail: hacdewenge@gmail.com Vermeld uw naam, e-mailadres en telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Na aanmelding ontvangt u een betaalverzoek, na betaling is uw deelname definitief.

Meer weten over Hanneke Reitsma: https://hannekereitsma.nl/

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | fotografie: mariellevlaarfotografie.nl