Workshops en lezingen

Tweedaagse cursus 'Van Bouw tot Beweging'

Op basis van hoe honden bewegen kunnen we veel informatie krijgen over de hond, niet alleen hoe hij gebouwd is, maar ook hoe hij zich voelt, of hij lichamelijk ongemak(pijn) heeft, even niet lekker in zijn vel zit, zich ongemakkelijk voelt in een situatie, of…..?

Deze interessante cursus gaat dieper in op de functie van het gangwerk, maar ook op het inschatten van een vreemde hond: hoe benaderen en betasten (welke indruk maken wij op de hond) en uiteraard de anatomie van de hond. Wat wordt bedoeld met hoekingen, wat met voor- en achterhand en hoe kun je aan de hand van de bouw weten welk gangwerk passend is bij betreffende hond.

De cursus is verdeeld over twee dagen en beide dagen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk.

Tijdens het praktijkgedeelte zullen verschillende honden (klassikaal) in beweging worden geobserveerd en(indien mogelijk) betast worden.

Onderwerpen die besproken worden:

-Lichaamshouding van de hond en van ons zelf

-Hoe benader en betast je een (vreemde) hond

-Anatomie van de hond: voorhand

-Anatomie van de hond: achterhand

-Hoe kun je aan het gangwerk zien of de hond zo beweegt omdat hij anatomisch niet anders kan of dat er iets anders aan de hand is.

Wat kun je met deze kennis? Veranderingen of afwijkingen in bouw en beweging (eerder) herkennen. Betere keuzes maken in de fokkerij op basis van bouw en beweging. Lichamelijk ongemak(pijn) in het bewegingsapparaat van je hond eerder signaleren.

Docent: Gabrielle Veenstra van Kynospirit, in deze cursus combineert zij haar jarenlange ervaring in de showring, als docente ringtraining en haar kennis van de hond en zijn lijf tot een unieke tweedaagse cursus.

Cursus is inclusief hand-out en certificaat van deelname.

Cursusduur 2 dagen
Lesdagen zaterdag 14 en 28 maart 2020
Prijs € 150,- (inclusief koffie/thee en lunch)
Tijd 10.00 - 16.00 uur
Door wie Gabrielle Veenstra - Kynospirit
Aanmelden/vragen hacdwenge@gmail.com

Workshop Ring/showtraining 15 maart 9.30-12.30 uur.

Workshop ‘Door de ogen van de keurmeester, oftewel werken aan puntjes op de i!’

(minimaal 4, maximaal 6 deelnemers)

Deze drie uur durende workshop is een combinatie van theorie en praktijk met aandacht voor de individuele combinaties, daardoor een waardevolle workshop voor beginnende en ervaren handlers!  Van alle deelnemers met hond worden video opnamen gemaakt en teruggekeken, zo kun je zien wat de keurmeester ziet. 

Wat zijn de sterke punten van je hond en hoe kun je die benadrukken? Vervolgens ga je in de praktijk aan de slag met de tips die je hebt gekregen zodat iedereen met voldoende handvatten om verder te trainen naar huis gaat.

Wanneer: Zondag 15 maart 2020.
Tijd: Van 9.30 tot 12.30 uur.
Docent: Gabrielle Veenstra van Kynospirit, Gabrielle heeft zich gespecialiseerd in showen en alles wat daar bij komt kijken, zowel als handler als instructeur ringtraining.
Kosten: € 52,50 voor deelname met hond, € 25,00 voor deelname zonder hond.
De workshop is inclusief koffie/thee.
Aanmelden per mail: hacdewenge@gmail.com of via het contactformulier.

Lezing 'De emotionele belevingswereld van honden'

Met behulp van de laatste wetenschappelijke inzichten, veel beeldmateriaal (videos en HondenLot cartoons) ontvangt het publiek uitleg over de krachtige invloed van overlevingsmechanismen binnen het hondenbrein (emoties) op gedrag.

“Tijdens deze lezing ga ik diep in op wat er wordt bedoeld met ‘emoties’ bij honden en hoe je zou kunnen herkennen welk overlevingsmechanisme/welk emotionele categorie actief is binnen het hondenbrein. Ik leg uit waarom deze informatie essentieel is voor het analyseren en begrijpen van hondengedrag en ik leg uit hoe je de emotionele reacties van honden zou kunnen beïnvloeden.” – HondenLot

Datum: zondag 29 maart 2020

Deuren open: 13.00 uur Aanvang lezing: 13.30 uur

Ticketprijs: €25,- per persoon

Aanmelden uitsluitend per mail naar: hacdewenge@gmail.com

Pas na betaling ben je verzekerd van deelname.

Lezing 'De lichaamstaal van Honden'

Het is een onderwerp waar enorm veel over wordt beweerd; vaak met een stellige toon, maar wat weten we nu echt over de lichaamstaal van honden? Zijn er betrouwbare, objectieve onderzoeken naar gedaan; welke beweringen zijn goed onderbouwd en welke (nog) niet? Waarom is het zo waardevol om de lichaamstaal van honden goed te kunnen lezen? Welke bekende beweringen blijken niet juist te zijn en waarom niet? Communiceert elke hond lichamelijk hetzelfde of verschilt dit per individu? Bied lichaamstaal van honden doorslaggevende informatie of is het slechts een stukje van een puzzel? Tijdens deze lezing gaat Liselot Boersma, gedrag & welzijn deskundige (PgDip CABW) hier dieper op in m.b.v. van de laatste wetenschappelijke inzichten, foto’s, video’s en haar zelfgemaakte HondenLot cartoons.

“Tijdens deze lezing leer je hoe je de lichaamstaal van honden met de meest recente inzichten kunt interpreteren, maar ik hoop ook vooral over te brengen dat je dit altijd met een open vizier en kritische blik moet blijven doen. De lichaamstaal van honden is namelijk absoluut niet zo versimpeld en zwart-wit als het ‘hoog’, ‘laag’, ‘neutraal’ riedeltje die ik helaas nog veel gebruikt zie worden.” – HondenLot

Deuren open: 13.00 uur Aanvang lezing: 13.30 uur

Ticketprijs: €25,- per persoon

Aanmelden uitsluitend per mail naar: hacdewenge@gmail.com

Pas na betaling ben je verzekerd van deelname. 

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | fotografie: mariellevlaarfotografie.nl