Visie

Onze visie op omgaan en trainen
met honden

Iedere hond is uniek, heeft erfelijk bepaald gedrag, een eigen karakter en gedragingen die zijn ontstaan door ervaringen. Dit maakt dat honden verschillend reageren in eenzelfde situatie. Bij ons staat het welzijn van de hond voorop! Iedere hond is een individu en heeft het recht zichzelf te zijn. Onze missie is mensen leren gedrag te verklaren en herkennen, leren zien wie hun hond is en wat de hond motiveert. Basis voor alle trainingen ligt bij het begrijpen van het gedrag van de hond.

Soms wordt gedrag veroorzaakt door lichamelijk ongemak (fysieke beperking, pijn, jeuk enz.), wanneer wij iets dergelijks vermoeden zullen wij dat altijd benoemen en adviseren contact op te nemen met een dierenarts of andere deskundigen.

Vanuit onze visie op het omgaan en trainen met honden kiezen wij ervoor om uitsluitend te trainen zonder enige vorm van fysieke correctie en dwang. Wij trainen beloningsgericht, waarbij de hond bepaald wat hij ervaart als beloning en de beloning per situatie kan verschillen. Door beloningen bewust in te zetten leert de hond nadenken en keuzes maken.

Tijdens onze lessen begeleiden we op maat waarbij oefeningen worden aangeboden die passen bij wat jij belangrijk vindt om je hond te leren en die wij op basis van onze waarnemingen adviseren. Zo ontstaat samenwerking en is trainen voor iedereen leuk.

‘Honden zijn zo leuk, zo puur. Als ze iets doen of juist niet doen hebben ze daar een reden voor. Aan ons, mensen de kunst om die te achterhalen.’

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | fotografie: mariellevlaarfotografie.nl