Pups

Wanneer starten met
een puppy cursus?

Vanaf de minimale leeftijd van 7 weken mogen pups volgens de Nederlandse wet van hun moeder worden gescheiden, dat betekent dat ze vanaf die leeftijd mogen verhuizen naar een nieuw thuis. Vanuit de gedragswetenschap komt het advies om de verhuizing tussen de leeftijd van 8 en 13 weken te laten plaatsvinden, afhankelijk van ras, verblijfsomgeving, nestgrote en de individuele ontwikkeling van de pup.

Geef je pup altijd tien tot veertien dagen de tijd om te wennen aan de nieuwe  woon- en leefomgeving, ongeacht de leeftijd waarop hij bij je komt. De eerste weken is daar meer dan voldoende om te ontdekken en aan te wennen. Daarna zijn jullie van harte welkom voor de eerste training.

Voor de komst van de pup kennismaken? Dat kan in de vorm van en losse les of we plannen de eerste les van de puppy start cursus voordat de pup komt.  Zo kunnen wij tips geven en vragen beantwoorden voor de eerste weken.

Wij hebben bewust de keuze gemaakt om de puppy cursus uitsluitend in de vorm van privé lessen aan te bieden. Daarmee bieden wij de unieke gelegenheid voor training op maat en voldoende tijd om al je vragen te beantwoorden.
Toch liever in een groepje trainen? Neem dan contact op met Esther Nieuwenhuizen van yebofordogs voor puppy groepstrainingen op maandagmiddag.

Puppy start

Tijdens deze cursus draait het vooral om het begeleiden van je pup bij het ontdekken van leven in onze mensen wereld. Om je pup goed te kunnen begeleiden zullen jullie elkaar moeten leren begrijpen. We kijken naar het gedrag en de betekenis daarvan. Hoe communiceren honden en wat kun jij daarmee? Hiermee begint het opbouwen van een goede band met je hond, de basis voor jullie leven samen! Hoe begeleid je je pup bij het wennen aan andere mensen, dieren en dingen(het zogenaamde socialiseren en habitueren)?

We behandelen vragen rondom eten, slapen, zindelijkheid, bijt- en spelgedrag. Besteden aandacht aan de lichamelijke ontwikkeling van de pup, hoe zit het met beweging, tanden wisselen en de verzorging van de hond in het algemeen. Je hond ‘iets’ leren: trainen, hoe werkt dat? Belonen, wat is de rol van belonen in een training, wat is een beloning?

Trainingsoefeningen als ‘bij je komen al je het vraagt’, wandelen aan de lijn, beheersings- en rust oefeningen.

De lessen bestaan steeds uit een combinatie van praktijk en theorie waarbij voldoende gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Details

Leeftijd Tot 5 maanden
Wanneer Maandag t/m vrijdag, zowel overdag als begin van de avond.(later op de avond zijn pups (te) moe)
Cursusduur 5 privé lessen van 30 minuten.
Prijs € 115,-- (vanaf 1-9-2023 € 122,50)

Puppy vervolg

Deze cursus is een vervolg van de puppy start cursus en sluit daar dan ook naadloos op aan. We volgen de ontwikkeling van de individuele pup en passen de inhoud daarop aan. Je pup heeft inmiddels al een aantal dingen geleerd, die gaan we uitbreiden en een volgende stap in maken. Nieuwe vaardigheden, passend bij de ontwikkeling van je pup worden toegevoegd. De pup groeit, zowel fysiek als mentaal in een razend tempo door naar puber en dat vraagt een goede begeleiding, daar gaan we jou bij helpen.

De lessen bestaan steeds uit een combinatie van praktijk en theorie waarbij het aandeel praktijk groter is dan bij de puppy start, maar ook nu is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Deze cursus is een vervolg op de puppy start, omdat deze daar naadloos op aansluit kun je deze alleen volgen na de puppy start. Voor honden vanaf 5 maanden die geen puppy start hebben gevolgd bieden wij een andere cursus aan: Gedrag en opvoeding.

Details

Leeftijd Vervolg op puppy start
Wanneer Maandag t/m vrijdag, zowel overdag als begin van de avond.(later op de avond zijn pups (te) moe)
Cursusduur 5 privé lessen van 30 minuten
Prijs € 115,-- (vanaf 1-9-2023 € 122,50)

Oudere pup/ Puber

Net als bij mensen is ook bij honden geen exacte leeftijd te noemen waarop de hond puber wordt, ergens tussen de 6 en 12 maanden, waarbij ras, grote, erfelijkheid enz. allemaal van invloed zijn. In deze periode spelen hormonen een extra grote rol. Je hond staat minder open voor het aanleren van nieuwe vaardigheden en lijkt soms hetgeen hij al beheerste helemaal kwijt te zijn.

Reden om te blijven herhalen, maar wel voldoende uitdaging te bieden door bekende vaardigheden in een andere context te vragen, te combineren en te verfijnen. Door de jonge honden daarnaast uit te dagen met passende oefeningen uit de balans en coördinatie training verbetert hun lichaamsbewustzijn en concentratie.

De lessen bestaan steeds uit een combinatie van praktijk afgewisseld met theorie, zodat ook nu voldoende gelegenheid is voor het stellen van vragen.

Deze cursus is een vervolg op de puppy vervolg, omdat deze daar naadloos op aansluit kun je deze alleen volgen na de puppy vervolg. Voor honden vanaf 5 maanden die geen puppy start en vervolg hebben gevolgd bieden wij een andere cursus aan: Gedrag en opvoeding.

Details

Leeftijd Vervolg op puppy vervolg
Wanneer Maandag t/m vrijdag, zowel overdag als ’s avonds. Tijden in overleg
Cursusduur 5 privé lessen van 30 minuten
Prijs € 115,-- (vanaf 1-9-2023 € 122,50)

Eerst kennismaken?

Dat kan in de vorm van een losse les of de eerste les van de puppy start cursus voordat de pup komt! Zo kunnen wij tips geven en vragen beantwoorden voor de eerste weken.

Vraag een afspraak aan

Puppygym

Deze training is onderdeel van de balans en coördinatie training, speciaal ontwikkelt voor pups en los van de puppy cursus te volgen.

Tijdens de puppygym bieden we oefeningen aan die gericht zijn op de fysieke en mentale ontwikkeling van de pup. Door bij jouw pup passende uitdagingen aan te bieden ontwikkelt deze een betere balans en coördinatie, lichaamsbesef, zelfvertrouwen en vertrouwen in de mens die hem daarbij begeleid. Bij puppygym besteden we ook aandacht aan de lichaamstaal van jouw pup zodat je hem beter leert kennen en begrijpen. Je gaat hier profijt van hebben in het dagelijks leven, je leert je pup beter begeleiden tijdens voor hem spannende situaties, maar ook bij toekomstige trainingen en activiteiten.

Details

Leeftijd 10 weken tot 6 maanden
Wanneer Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag overdag. Tijden in overleg
Cursusduur Losse les of een pakket van 5 lessen
Prijs Losse les privé, 30 minuten: € 30,-
Pakket van 5 privé lessen, 30 minuten: € 115,--(vanaf 1-9-2023 € 122,50)
Andere opties Op aanvraag

Balans en coördinatie training voor
oudere pups en pubers

Deze training is onderdeel van de balans en coördinatie training, speciaal ontwikkelt voor de oudere pup/puber hond en los van andere cursussen te volgen.

Tijdens deze cursus werken we verder aan de fysieke en mentale ontwikkeling van de jonge hond. Door het aanbieden van bij de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de hond passende uitdagingen werk je samen verder aan een goede basis voor de toekomst. Honden in deze leeftijdscategorie hebben vooral begeleiding nodig bij het zichzelf leren kennen en ontdekken waar ze staan, de aangeboden balans en coördinatie oefeningen gaan jullie daarbij helpen. Samen kijken we naar welke begeleiding jouw hond nodig heeft. Daarnaast besteden we aandacht aan zelfbeheersing, motivatie en concentratie, met behulp van eenvoudige oefeningen trainen we deze vaardigheden. Deze cursus is de basis voor ‘alles’ wat je in de toekomst met je hond wil gaan doen.

Details

Leeftijd 6 tot 18 maanden
Wanneer Maandag t/m woensdag zowel overdag als ’s avonds, vrijdag en zaterdag overdag
Cursusduur Losse lessen of een pakket van 5 lessen
Prijs Losse les privé, 30 minuten: € 30,-
Pakket van 5 privé lessen, 30 minuten: € 115,--(vanaf 1-9-2023 € 122,50)
Andere opties Op aanvraag

Voor fokkers:
Puppy socialisatie speeltuin

Fokkers kunnen gebruik maken van onze Puppy socialisatie speeltuin. Dit is mogelijk met pups vanaf een leeftijd van 6 weken. Afhankelijk van het ras en aantal pups richten wij de speeltuin in met attributen die passen bij het formaat van de pups en het aantal pups. In overleg met de fokker kan dit binnen of buiten zijn.

Doel van de Puppy socialisatie speeltuin is om de pups al op vroege leeftijd kennis te laten maken met verschillende ondergronden, materialen, voorwerpen, obstakels en hoogteverschillen. Vanuit het oogpunt van hygiëne zijn de materialen goed reinigbaar of worden eenmalig gebruikt.

Uit onderzoeken is inmiddels bekend dat pups, die op jonge leeftijd gestimuleerd worden in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, later beter om kunnen gaan met nieuwe indrukken en prikkels.

Omdat het belangrijk is dat iedere pup de speeltuin als positief ervaart, zullen wij altijd aanwezig zijn en het gebruik begeleiden.

Details

Leeftijd Vanaf 6 weken
Wanneer In overleg
Prijs € 70,-- per uur voor gebruik speeltuin
Andere opties Andere opties, zoals het aanwezig zijn van de toekomstige eigenaren of het combineren met een informatie bijeenkomst voor de nieuwe eigenaren over opvoeding en verzorging zijn bespreekbaar.
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | fotografie: mariellevlaarfotografie.nl