Sport en recreatie

Treibball

Treibball is bedacht door Jan Nijboer, een in Duitsland wonende Nederlander, inmiddels is het een populaire sport in verschillende Europese landen. Jan Nijboer bedacht Treibball als alternatief voor schapendrijven. Bij Treibball is het de bedoeling dat de hond grote plastic (gymnastiek/balans) ballen voort gaat duwen. Dat dit duwen niet zomaar in het wilde weg mag gebeuren moge duidelijk zijn. Het eerste wat de hond leert is ‘respect’ hebben voor de bal, daarnaast komt een stuk samenwerking tussen u en de hond om de hoek kijkenen: Het uiteindelijke doel is dat de hond op aanwijzing van u de ballen een bepaalde richting op duwt. In eerste instantie wordt er met 1 bal gewerkt, uiteindelijk is het plaatje dat er 8 ballen liggen die samen een driehoek vormen waarbij de punt het verst bij u en de hond vandaan is. U staat samen met de hond in een goal en vanuit die positie gaat u de hond richting ballen sturen met de opdracht om de op de punt liggende bal bij u te brengen.

Treibball is een weinig belastende sport en daardoor geschikt voor bijna iedere hond. Ook niet drijvende en hoedende honden beoefenen deze sport omdat er geen natuurlijk aanleg voor het werken met schapen voor nodig is. De enige voorwaarde is dat er een goede samenwerking tussen hond en geleider moet zijn. Treibball kan in wedstrijdverband worden beoefend, meer informatie daarover vindt u op www.treibball.nl.

Naast het wedstrijd gebeuren zien wij een grote toekomst voor Treibball in recreatieve vorm waarbij meer en andere vaardigheden van hond en geleider worden gevraagd dan in het wedstrijd programma en waarmee je eindeloos kunt variëren. Bij Treibball gebruiken we de lichtgewicht standaard gymnastiek/therapie ballen. Belangrijk om te melden is dat deze ‘anti-burst’ zijn, de anti-burst bal zal bij lek raken niet knallen, maar zachtjes leeg lopen.

Deze cursus wordt gegeven in blokken van 5 privé  lessen van 30 minuten.

Kosten voor de beginners cursus (dit is inclusief een bal) € 140,00
Kosten voor een vervolgcursus € 122,50
Losse ballen kosten € 18,50

Wanneer een hond tijdens de cursus een bal kapot maakt brengen wij dit in rekening.

Seniorenzaken

Heeft u een oudere hond waar u graag nog iets mee wilt doen? Dat kan bij “Seniorenzaken”, waar u op een ontspannen manier bezig bent met uw hond. De lessen zijn afgestemd op de mogelijkheden van uw hond, ook als uw hond geen senior is maar een lichamelijke beperking heeft kunt u met deze cursus meedoen.

De cursus bestaat uit 5 lessen.

Kosten: op aanvraag

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | fotografie: mariellevlaarfotografie.nl